Mislata impulsa la participació ciutadana per a definir el disseny final de l’avinguda Gregorio Gea

L’Ajuntament de Mislata ha iniciat un procés participatiu perquè els veïns i veïnes puguen triar el disseny de la futura Avinguda Gregorio Gea.

Des de hui i fins al 15 de gener, la ciutadania pot votar entre tres propostes finalistes: “Km. 0”, “Camina Mislata” i “A la sombra del Vergel”, elaborades per estudis d’arquitectura i paisatgisme.

Exposició i votació

Les propostes estan exposades a la primera planta de la Casa de la Dona, on els interessats poden conéixer els detalls dels projectes i emetre el seu vot en una urna habilitada per a això. La proposta amb més vots servirà com a base per a la redacció definitiva del projecte.

L’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha assistit a l’obertura del procés de votació, acompanyat per la regidora d’urbanisme i grans projectes, Mercedes Caballero, altres membres de l’equip de govern i presidents d’associacions veïnals, que han volgut conéixer de primera mà les idees finalistes.

Un projecte vital per a Mislata

Segons l’alcalde, “aquesta reurbanització integral tindrà una repercussió molt visible en la ciutat i és un projecte vital per a Mislata; una millora necessària que donarà un impuls sense precedents cap a un model d’urbanisme més sostenible i amable amb les persones, millorant la qualitat de l’espai públic i fomentant la dinamització social de tota la zona”.

Un espai emblemàtic de Mislata

L’avinguda Gregorio Gea, junt amb el carrer Palleter i la Plaça Major, constitueix un dels principals eixos vertebradors de la ciutat. En el passat, aquest espai estava ocupat per la via del ferrocarril València-Llíria, el trasllat del qual el 1969 va permetre el desenvolupament urbà cap al sud. Urbanitzada en 1973 i remodelada als anys 90, l’avinguda necessita ara una transformació integral per a recuperar el seu potencial com a espai social i cívic.

Objectius de la reurbanització

El concurs té com a objectiu transformar Gregorio Gea en un eix cívic i per als vianants, prioritzant la sostenibilitat, l’accessibilitat i la vida social. Les propostes inclouen:

  • Recuperar espai per a les persones, millorant la seguretat viària i fomentant la mobilitat per als vianants.
  • Pacificar el trànsit i reordenar el trànsit rodat en carrers adjacents, minimitzant la contaminació.
  • Crear espais versàtils per a activitats socials, culturals i festives.
  • Incorporar nou mobiliari urbà i zones verdes per al descans i gaudi de la ciutadania.
  • Garantir una accessibilitat total, eliminant barreres arquitectòniques.

Un futur més sostenible

Aquest projecte es guia pels objectius de la Agenda 2030 de la Unió Europea, integrant criteris de sostenibilitat i eficiència. Una vegada conclòs el procés de votació, l’ajuntament iniciarà la redacció del projecte final, que s’executarà en fases, i sol·licitarà ajudes per a la seua licitació.

Aquesta iniciativa reafirma el compromís de Mislata amb la participació ciutadana i amb la transformació d’espais públics per a adaptar-los a les necessitats actuals i futures del municipi.

4o

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.